Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

KONYHAI ROBOTGÉPEK és ADAPTEREK, KIEGÉSZÍTŐK - Az Ankarsrum az egyik legjobb kenyérdagasztó gép erős, állítható sebességű motorral, adapterekkel kiegészíthető.

A legjobb konyhai robotgépek a konyhában dolgozni szerető szakácsnők és szakácsok legjobb barátai. Kenyérdagasztáshoz, krémkeveréshez, pürésítéshez, szeleteléshez, daráláshoz stb. nyújt gyors és hatékony segítséget. Vásárláskor győződj meg a konyhagépek megbízhatóságáról, teljesítményéről, gyártójáról, szóval a gép minőségéről és esetleges kiegészítőiről, támogatásáról. A modern konyhagépek mint pl a Thermomix már okos gép, azaz applikáció, receptek, internetes támogatás is jár hozzá. Szerencsére a színes konyhai eszközök választéka is egyre nő.
 
Az ANKARSRUM az egyik legrégebbi Svéd vállalat. A '940-es években Electrolux márkanév alatt készültek a konyhagépek. A jelenlegi széria az Ankarsrum Assistent Original Magyarországon korábban LUX vagy LUX Royal robotgép néven ismert gép továbbfejlesztett változata volt. Az eredeti, rendkívül stílusosnak számító formát Alvar Lenning tervezte. Ankarsrum Assistent Original több teszt és verseny alapján kiemelkedő minőségű és képességű konyhagépnek számít.

Dagasztás nélküli kenyér ?

Ha az egyszerűbbnél is egyszerűbb kenyeret szeretnél készíteni, akkor igazából a dagasztást szeretnéd megúszni :) Sok dagasztás nélküli kenyér receptet lehet találni, amik ígérik, hogy  a kenyerek 8-10 perc alatt előkészíthetők és így is finomak lesznek.

Miért dagasztjuk a tésztát? 

A tészta dagasztásának lényege, hogy segítse a glutén szerkezet erősítését. A glutén (sikér) adja meg a kenyér szerkezetét és textúráját. A nem elég erős glutén miatt alul gyúrt tészta lesz, míg a túl erős glutén túlgyúrt tésztát eredményez.

A puha és lágy kenyér titka a kelesztés során felszabaduló szén dioxid. Ettől lesznek kisebb nagyobb lukak a kenyértésztában. Mivel az élesztő vagy kovász növekedése következtében gáz keletkezik, minél jobban nő az élesztő, annál több gáz lesz a tésztában és annál könnyebb és szellősebb lesz a kenyér.

Mi történik ha nem gyúrod meg a kenyértésztát?

A tészta megemelkedés helyett laposra fog kiterülni. Akár magába is eshet, ahogy az élesztő által termelt gázok kiszabadulnak. Sütés után az alulgyúrt kenyér lapos és sűrű állagú lesz. 

A legjobb dagasztás nélküli kenyér receptünk itt